Skola & barnomsorg

DSC_0594

Skola  & barnomsorg

Mitt i hjärtat av Venjan ligger byns fina skola, den erbjuder fina ljusa lokaler där förskola, skola och fritids finns i samma byggnad. Skolmaten är tillagad lokalt och den förser barnen med god och näringsriktig mat av närproducerade varor och som avnjuts i den fina matsalen också även den i samma byggnad.

Inom skolområdet finns gymnastiksal och även inomhus simbassäng som inbjuder till många nyttiga men även kul timmar för barnen. På granntomten med skolan erbjuds fotbollsplan om sommarhalvåret och ishockeybana på vintern. Skolans nära samarbete med föreningarna i byn ger även barn möjlighet till exempel fiskedagar och många andra aktiviteter.

De drygt sex anställda värnar om barnen på skola, förskola och fritids med trygghet och omsorg på ett bra sätt.

Läget på Venjans skola är centralt men ändå ett stenkast från både skog och vatten, förbi skolan rinner Vanån. Undervisning sker ofta ute i skog och mark och givetvis i ”sin egen skolskog” dit barnen kan cykla och intressant undervisning kan bedrivas. 

Traditioner som Lucia firas stort varje år med ett välbesökt uppträdande som barnen från både förskola och skola bjuder föräldrar och mor- och farföräldrar på. Skolavslutningen firas traditionellt i Venjans vackra kyrka där återigen barnen har huvudrollen med olika uppträdanden som i all hemlighet har tränats på inför den stora dagen.

Mer information

Läs mer om Venjans skola, förskola och fritids här