Fritid & Idrott

Fritid och idrott venjan

Fritid & Idrott

I Venjan finns många aktiviteter att hitta på. Venjans AIK, som är Venjans idrottsförening verkar ideellt och har cirka 240 medlemmar. Venjans AIK ansvarar för en klubbstuga, en spontanidrottsplats, ett gym, en fin fotbollsplan och en vackert belägen folkpark vid Venjanssjön. Föreningen är även ansvarig för att badhuset håller öppet för befolkningen i byn.

Venjans AIK bildades 1933 och då låg fokus främst på fotboll och skidåkning. Föreningen engagerar idag unga och gamla och alla är välkomna att tävla och träna för klubben men även som funktionärer vid våra arrangemang.

Bli medlem

Betala medlemsavgift på Bankgironummer 336-0112 eller swish 123 3380 607

Vuxen                             75:-
Ungdom t o m 18 år       50:-
Pensionär                        50:-

Kom ihåg att skriva namn och personnummer på den du betalar medlemskap för.

Ungdomsverksamhet

Det finns många ledarledda aktiviteter för Venjans ungdomar:

  • Skidåkning
  • Löpning
  • Barngympa/styrketräning
  • Basketträning
  • Bordtennisträning
  • Simskola
  • Fotbollsskola

Idrottsparken / Venjans folkpark

Venjans kära folkpark, här finns en dansbana, servering, grill, sikbar samt lottstånd och pilkastning. Här anordnas Karnevalsfesten. Det går även bra att hyra parken för privata fester.

Skidstadion / klubbstuga

I anslutning till Klubbstugan ligger vårt fina elljusspår som är 2,8km långt. Elljusspåret tänds med en tydligt markerad knapp bredvid Klubbstugans garage och släcks sedan automatiskt kl 22.00. Förutom elljusspåret finns flera uppmärkta leder att springa eller åka skidor, (vilka skidspår som finns dragna beror av väderlek och snödjup), karta finns längst till höger i tidtagarkurens fönster.

Omklädningsrum / dusch & bastu

Det finns omklädningsrum för både dam och herr och dessa är öppna.

Dusch kostar 10 kr

Bastu kostar 50 kr för 2 timmar. Observera att bastuautomaten endast tar tiokronor. För er som aldrig besökt skidstadion i Venjan så finns den som sista byggnad på höger sida av vägen mot Sälen från Venjanshållet sett.

Simhall

Vi har en liten men jättefin simhall i Venjan med bassäng och bastu. Simhallen håller öppet stora delar av året och är då bemannad av en entrévärd. Under ”sommarlovet” är simhallen stängd.

Det går att lösa engångs- eller årskort på simhallen. Kontant betalning gäller, swish går men då tillkommer en extra avgift om 5kr/swish. Årskort går att köpa på Tempo. Kan även utnyttjas som friskvård från arbetsgivaren.

 

Dambad         Torsdag          17-20  När vattengympa anordnas pågår den mellan 18.45-19.15

Herrbad         Fredag            17-20

Familjebad     Lördag           11-14  OBSERVERA, 1:a lördagen i månaden

 

För att alla badgäster ska trivas gäller följande, ”lek & plask” i bassängen:

kl 17-18.30 Torsdag/Fredag

kl 11-13 på Lördagar

 

Simgrupp

Medlemmar i Venjans AIK med årskort på simhallen kan utöver ordinarie öppettider ha gemensam simning enligt överenskommelse sinsemellan i simgruppen. För mer information om detta, kontakta Malin Blomkvist +46(0)70-693 83 79 eller mejla info@vaik.se

 

Vattengympa

När det anordnas vattengympa är den på torsdagar kl 18.45-19.15. Detta anslås på facebooksidan Venjans AIK

Spontanidrottsplats / Ishockeyplan

Bredvid simhallen finns en spontanidrottsplats med möjligheter till att spela tennis, basket med mera. På vintern spolas det en ishockeyplan på denna plats.

Gym

Gymmet finns i samma byggnad som simhallen, på gaveln mot skolan. Där finns utrustning för konditions- och styrketräning. Gymkort finns att köpa på Tempo.

Mer information om gymmet hittar du på Venjan AIKs hemsida www.vaik.se

Fotbollsplan Näsvallen

Venjan har inget lag i seriespel för tillfället men fotbollsplanen Näsvallen underhålls och används till fotbollsskola under sommaren och till en populär vänskapsmatch under sockenveckan mellan Venjan och resten av världen.

Venjans AIK

Kontakt & mer information

För mer information om Venjans AIK och dess anläggningar gå in på www.vaik.se eller besök facebooksidan Venjans AIK för aktuella händelser

 

Vid frågor, mejla:

info@vaik.se

 

Bokning:

Maria Wigg

+46 (0)70-687 66 07

 

Kassör:

Monica Estman

+46(0)70-227 09 66