Leva i Venjan

Foto_AsinjaHolma_Hjortron 1310x460

Leva i Venjan

Bubblar det inte i ett ökat intresse för att bo på landsbygd, leva nära naturen, jobba på distans, odla och samverka igen? Vi tycker oss se det i ljuset där framme och känner hopp i bygden om att få fler att bli fastboende här. Redan 2012 startades därför en arbetsgrupp som jobbar aktivt med boendefrågor. Precis som många andra svenska glesbygdsområden har vi sett en avbefolkning i vår bygd. Det är så klart bekymmersam om antal fastboende minskar och om servicenivån skulle vara svår att hålla.

I vårt arbete lägger vi därför stor kraft på att hitta vägar att få fler att flytta hit. För att lyckas med det behövs att vi håller den nuvarande servicenivån intakt och att vi skapar förutsättningar för inflyttning. Den allra viktigaste biten i dessa ansträngningar är att hitta bostäder som intresserade kan köpa eller hyra och det är naturligtvis där du kommer in.

 

Vi vill gärna komma i kontakt med både dig som vill flytta hit och dig som har ett hus eller gård att hyra ut eller sälja.

 

 

Nyfiken på att flytta hit?

Prata gärna med oss och välkommen på en rundtur.

 

 

 

Har du ett hus att sälja eller hyra ut?

Om du går i tankarna att sälja eller kan tänka dig hyra ut är vi glada om du kontaktar oss i arbetsgruppen för mer information, så hjälper vi till.

Leva i Venjan-gruppen

Kontakta oss:

Elenor +46(0)70 686 34 92

Stina +46(0)70 996 90 24

Malin +46(0)70 693 83 79

 

levai@venjan.se