Styrelsen

 

 

Lina Nilsson, Ordförande

Jag heter Lina Nilsson och jag föddes sommaren 1989 året efter att mina föräldrar tillsammans med mina tre systrar återvände till Venjan. Jag tycker väldigt mycket om att umgås med familj och vänner, att resa både i Sverige och världen, sång och musik, träning, diverse utomhusaktiviteter samt att spendera tid i sommarstugan. Jag är som sagt född och uppvuxen i Venjan liksom båda mina föräldrar. Jag har nu precis som dem återvänt till Venjan efter några år på vift då jag bl.a utbildat mig till sjuksköterska och rest runt lite. Jag hade en otroligt bra uppväxt i Venjan och älskar denna lilla by. Jag har väldigt lätt för att trivas vart jag än är, men Venjan är verkligen mitt enda riktiga hem. Skogen, sjön, ån, och alla tjärnar gör byn till en underbar miljö att leva i och detta i kombination med alla fantastiska människor på denna ort gör Venjan till himmelen på jorden för mig. Genom att vara med i Intresseföreningen hoppas jag kunna bidra med att fler människor skall få ta del och njuta av Venjan såsom jag gör.

 

Chatrin Nordin, kassör

Jag heter Chatrin Nordin och bor i Venjan tillsammans med min man Janne och två barn Miranda och Agnes. Mina intressen är främst familjen och att få leva, njuta och må bra, allra bäst mår jag i sol,sommar och VÄRME. Jag har varit i Venjan sedan jag var liten, tre fyra år. Mitt första minne från Venjan var när jag ville hjälpa till att måla sommarhuset beläget vid Knåsviken. Jag spillde all färg på mig. Farmor Anna kom från Litterheden i Stutt. Jag har alltid trivts och känt mig väldigt tillfreds i Venjan. Det är väl därför jag har varit fast bosatt här sedan 1981.

Ann-Lis Wigg, Sekreterare

Jag heter AnnLis Wigg, hemvändande Venjansbo, sambo med två barn. Mina intressen är allt som har med friluftsliv att göra. Jag njuter för varje år som går allt mer av den vackra naturen som finns i Venjan med omnejd. Jag tycker också om att resa och se mig om i världen. Genom intresseföreningen vill jag verka för att vi ska få fler att flytta till Venjan. Vi behöver bli fler för att byn ska överleva och på sikt också får behålla skola, affär osv. Jag tycker det är viktigt med en levande landsbygd och vad vi kan göra för att utveckla bygden för att skapa arbetstillfällen och locka fler turister. 

Louise Kratz, Ledamot Jag heter Louise Kratz och är född 1982. Jag är född i Västergötland på Varaslätten. Jag flyttade till Venjan i oktober 2016 efter att jag totalt förälskat mig i byn och dess människor. Jag och mina två söner är otroligt glada att vi tog steget och flyttade hit då det finns en otroligt fin gemenskap i byn. Vi flyttade från Bollebygd nära Göteborg, där jag bott sedan 2005, innan dess bodde jag i London i 5 år under högskoletiden och innan dess var det Falun. Nu jobbar jag som Kulturskolechef i Malung-Sälens kommun. Jag är också Lic. Personlig tränare. Friluftsliv, vänner och jakt är några av de saker som håller min vardag igång. Jag älskar Venjan och är så tacksam att vi tog steget och flyttade hit.
mikaelMikael Lockner, Ledamot Jag är född och uppvuxen i Ullånger i Höga Kusten bor sedan 1985 i Stockholm, jag och min sambo Helen har haft fritidshuset i Kolviken sedan 2004. På fritiden finns många intressen som lockar. Fiske, MTB, Golf, resor, hemmafixare , och längdskidor, alltså inkräktar arbetet på fritiden, vi är ofta i Venjan och hämtar kraft för att klara veckorna av slit. Jag känner igen mig i många utmaningar som finns i mindre byar/samhällen eftersom jag själv är uppvuxen i en litet samhälle.

 

 

 

 

 

Sven Åhl, Ledamot

 Jag heter Sven Åhl född 1950 i Dala-Järna. 1973 flyttade jag till Ludvika och blev anställd som Gårdsfogde på  Ludvika Gammelgård i 30 år. Startade en cateringfirma 1990 tillsammans med min fru Anna sålde företaget 2005 och får nu disponera min tid som jag vill. Kom till Järpesbo via vänner i slutet på 70 talet och har tillbringat mycket tid här. 2000 byggde vi ett fritids hus i Järpesbo som  har blivit permanent boende sedan 2010. Hoppas att jag genom intresseföreningen få lära mig mer om Venjan och har kanske något att tillföra.  Gillar att spela boule, bowling, fiska och vistas i naturen.

 

Stefan Grimfors, Suppleant

70 år fyllda i augusti 2017 och haft stuga vid Kräggtjärn sedan 1974 – första på hela området! Bor i Täby utanför Stockholm. Hustru och 4 barn. Hittills lika många barnbarn. Varit sekreterare i Kräggtjärns Vägförening ett antal år, fr o m nu endast suppleant.