Bo och leva i Venjan

Människor som uppskattar friheten, stillheten, naturen och enkelheten trivs med att bo i Venjan. Att ha friheten med eget hus och naturen inpå knuten är underbart. Man får ha ett privatliv då avståndet mellan gårdarna är alldeles lagom. Det finns ett fåtal lägenheter för uthyrning i Venjan, men överlag så bor man på egen gård. Har man inte tid eller kunskap med att underhålla sin fastighet så finns mycket kompetenta lokala hantverkare att ta hjälp av.

Venjan är bland annat känd för fisket, bärmarkerna, bygdekulturen och i överlag hantverkskunnigheten. I och med att byn är relativt kompakt, men ändå på ett sätt utspridd så finns det mesta man behöver. Vi har en affär med brett sortiment, kiosk, biograf, simhall, gymnastiksal och gym. Deltagandet i föreningsverksamheter är hög.

Det finns också bibliotek samt distriktssjuksköterska i kommunalhuset på förutbestämda dagar. Skulle man sakna något i utbudet så finns de större orterna Mora, Älvdalen, Malung och skidparadiset Sälen inom 45 minuters avstånd. Vi har bra vägkommunikation, och dagliga bussturer finns till Mora.

Visst låter det intressant att bo i Venjan? Kika in och se vad som finns till salu i Venjan just nu!

Här nedan träffar du tre unga par som  valt att vända hem eller flyttat hit från när och fjärran. Familjer som förstått vad Venjan kan erbjuda vad gäller livskvalité.

Klicka på bilderna får ni veta  mera